Značená trasa 3014
Tuchoměřice -> Lidice - 9km


Trasa: Tuchoměřice - Černovičky - Středokluky - Běloky - Makotřasy - Lidice
Oblasti: Kladensko; Praha a okolí
Kategorie: Značené trasy
Start: Tuchoměřice,,zámek: 312
Popis trasy: Pokud vystoupíte na zastávce Tuchoměřice,,kult. dům, budete muset z obratiště vyjít pěšky k zámku stojícímu přímo nad vámi. Výhodnější však je využít zastávku Zámek přímo u něj; po prohlídce zámku vykročte po zeleně značené trase 3014 jdoucí z křižovatky za zámkem (při pohledu od Prahy) doleva. Značka vás povede kolem skladů se zastávkou Špejchar k železniční zastávce, kousek za níž odbočí doprava na silničku okolo policejního areálu a osady Pazderna do Černoviček, jimiž sejděte na rozcestí na konci vísky, kde jde zelená doleva, ale vy se ještě určitě podívejte ke kostelu sv. Vavřince stojícímu před vámi.
Pak pokračujte po zelené po silničce vedoucí na křižovatku u nájezdu na dálnici R7, již podejděte a silničkou dojděte do Středokluk, kde na začátku zelená odbočuje doleva, ale vy jděte spíše po hlavní, abyste se podívali na náves a kostel sv. Prokopa.
Za kostelem na autobusové zastávce zase uvidíte zelenou, po níž pokračujte doprava; u samoobsluhy projděte mírně doleva na hlavní ulici, po níž klesejte vpravo. Na křižovatce dole jděte rovně odbočkou na Běloky a v Bělokách potom ulici opusťte mírně doprava na zkratku; po pěšinkách vás zelená dovede na náves, kde jděte doprava přes můstek, podívejte se na kapličku sv. Floriána a pokračujte ulicí vlevo z obce směrem na Makotřasy, na jejichž okraji se dejte doleva a po silnici směřujte k vypálené vsi Lidice. Od hřbitova přes místa, kde stávala vesnice, dojděte až ke hlavnímu objektu památníku s museem, před nímž je křižovatka silniční křižovatka, na jejíž větvi od Buštěhradu (tedy naproti vám) stojí autobusová zastávka Lidice.
Cíl: Lidice: 220022
                   220024
                   220056

Fotky: Praha Z (489-499); Kladensko (128-143)

17.12.2011