Značená trasa 1029
ŽST Kamenné Žehrovice -> U Staré paseky - 12,5km

Délka modře značené trasy 1029 (ŽST Kamenné Žehrovice - U Staré paseky) je 14km.

Trasa: Kamenné Žehrovice - Bratronice
Oblasti: Kladensko; Křivoklátsko
Kategorie: Značené trasy
Start: Kamenné Žehrovice: KLID 82
                                            KLID 85
                                            131300
                                            310610
                                            560400
                                            t120
Popis trasy: V Kamenných Žehrovicích můžete začít trasu i na nádraží vzdáleném od centra vsi asi 3 kilometry po modré. Ať už začnete kdekoliv, doporučuji na návsi u zastávky od Prahy přejít k soše sv. Jana Nepomuckého, nedaleko níž vychází cesta na travnatou náves s krásnou moderní kapličkou. Od kaple pak pokračujte vpravo k modré stoupající k dálnici R6.
Za obcí dálnici přejdete a ihned se spolu s modrou značkou dáte doprava podél ní a později se stočíte vlevo směřujíce k lesu. Tím vás modrá povede dobře značenou cestou přes rozcestí u Pusté Dobré (zde vlevo), později doprava a zase doleva, abyste na chvilku vyšli z lesa u Ploskova, za nímž již znovu v lese vystoupáte pod Žilinský vrch, spolu se žlutou pak sejdete (doprava) ke kaštanové aleji, jíž vlevo vás modrá povede opět do hloubi lesů, kde potkáte hájovnu Šarváš, u níž máte pokračovat prostě rovně (i později, kde asfaltka jde vpravo) a na okraj lesa, za nímž se potkáte se zelenou a modrá zde, na rozcestí U Staré paseky, skončí.
Cíl: U Staré paseky
Cesta do Bratronic: Dále pokračujte doleva po zelené k nedaleké vsi Bratronice s barokním kostelem Všech svatých, u něhož minete zastávku Restaurace, abyste přišli na zastávku linky 310081 Bratronice,,obecní úřad umístěnou hned za křižovatkou (v přímém směru).
Doprava z Bratronic: KLID 81

Fotky: Kladensko (123-127)

5.6.2010