Značená trasa 1012
Černošice -> Dub sedmi bratří - 14km

Délka základní trasy (1012) je 11,5km.
Měřeno krokoměrem 14,45; základní trasa 12,1km.


Trasa: Černošice - Vonoklasy - Roblín - Dol. Roblín - Mořina - Dub sedmi bratří - Karlštejn - Budňany - Poučník
Oblasti: Český kras
Kategorie: Značené trasy
Start: Černošice: t171
Popis trasy: Od železniční zastávky vyrazte po modré turistické značce vedoucí zprvu hlavní ulicí na Roblín, již později opouští doleva v les, jímž stoupá; později lesem a po jeho kraji vede do Vonoklas s kostelíkem sv. Václava, u něhož je rozcestí kromě jiného tří směrů modré. Vy pokračujte po té s číslem 1012 rovně na Roblín, v němž na návsi s kapličkou odbočíte doleva k Dolnímu Roblínu, kde přetnete silničku Dobřichovice - Trněný Újezd, abyste stoupali na Mořinu s kostelem sv. Stanislava, za nímž přejdete celou náves a stále rovně vyjdete z obce směr Karlštejn. Dole u můstku můžete odbočit podle modré značky doprava k Dubu sedmi bratří, ale odbočka není příliš výrazná.
Cíl: Dub sedmi bratří
Cesta k nádraží Karlštejn: Od dubu jděte doleva po červené (případně prostě po silnici) do místa, kde značka odbočuje ke hradu; můžete jít kolem hradu, ale i po silničce spodem, z níž jsou na hrad krásné a neobvyklé pohledy.
Na rozcestí, či pod hradem na rozcestí červené se žlutou, se dejte doprava a po chvíli se rozhodněte, zda žlutou opustit doprava stoupající cestou ke hřbitovnímu kostelu sv. Palmacia, nebo mírně doleva k řopíku u Berounky; pod kostelem či u řopíku však zamiřte zpět na žlutou a pokračujte k mostu; přeševše ho dejte se vpravo ke karlštejnskému nádraží.
Doprava z Karlštejna: t171

Fotky: Praha Z (244-246); Berounsko (340-341)

23.8.2009