Značená trasa 0001 - etapa E
Městečko -> Chocerady - 17km

Měřeno krokoměrem 16,57km.

Trasa: Městečko - Borová Lh. - Vysoká Lh. - Čerčany - Lštění - Čtyřkoly - Javorník - Zlenice - Poddubí - Chocerady
Oblasti: Benešovsko; Sázavsko
Kategorie: Značené trasy
Start: Nespeky,Městečko: 176101
                                            200000
                                            200210
                                            200521
                                            350920
Popis trasy: Z okraje Městečka vyrazte směrem do obce a u zatáčky doleva se dejte mírně doprava. Po chvíli se cesta stáčí mírně doprava. Zde se vydejte lehce doleva ulicí s omezeným vjezdem stoupající do Borové Lhoty.
Tady narazíte na naši známou červenou 0001, po níž se dejte doprava, dojděte k silnici č.3 a později až do Vysoké Lhoty, kde odbočte první ulicí doprava (zcela neoznačeno). U silnice se dejte doleva po pěšince na rozcestí, za ním podejděte silnici i trať a dojděte k mostu přes Sázavu, kde se dejte doprava podél řeky a později vystupte (vpravo) na železniční most a podél trati dojděte až k nádraží. Zde odbočte doleva a po silnici dojděte až do Lštění, kde na rozcestí s modrou odbočte doleva přes most do Čtyřkol, kde se stočíte doprava, plynule přijdete do Javorníka a nakonec vyjdete k Sázavě, od níž se po chvíli odpojíte na rozcestí se žlutou a o kousek dál uvidíte odbočku ke hradu Zlenice.
Od hradu se dá sejít i po pěšince o kousek dál, ale není to úplně nejlepší cesta, takže se klidně i vraťte a pokračujte podél Sázavy přes rozcestí s modrou do Poddubí a dále na souběh se žlutou (napravo nahoře Komorní Hrádek) a do Chocerad, kde od kostela Nanebevzetí Panny Marie uvidíte za rybníčkem autobusovou zastávku.
Cíl: Chocerady: PID 383
                          PID 393

Fotky: Benešovsko (017-029), Praha V (036)

31.7.2007